Aprašymas
Šiandieną antrosios kartos atstovai tesia gilias Petrussa vyninės įkūrėjo Giuseppe Petrussa tradicijas ir atsidavimą gamtai, bei meilę vynui. Šiam vynui pagaminti naudojamios Friuli Colli Orientali regiono, Prepotto Cividale del Friuli komunoje užauginos vynuyogės. Sodinukų tankumas – 4000 – 7000 vnt. / ha. Likutinis cukrus – 5,7 gr. / ltr. Mololaktinė fermentacija, maceracija su odelėmis nerudijančio plieno statinėse, kad išgauti daugiau vaisiškumo. Švelnus, kvapnus, minerališkas, vaisiškas, subalansuoto kūno, elegantiškas, lgai išliekančio poskonio vynas. Pasižymi baltųjų gėlių, neprinokusių persikų, kvapniųjų žolelių, migdolų riešutų, citrusinių vaisių kvapais. Friulano yra Tokay plačiai naudojamos Vengrijoje saldaus, kilmingojo puvinio paveiktų vynuogių vyno gamybai, vyvnuogės sinonimas.
http://www.petrussa.it/Nation_Eng/azienda.htm
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.