Aprašymas
Šiam, itin retam Mirto likeriui pagaminti, tradiciškai naudojamos tik geriausios neapdorotos Sicilietiškos mirto uogos. Likeris gaminamas mirtas maceruojant grūdinio spirito alkoholyje, naudonat šiek tiek vandenyje ištirpinto cukranendrių cukraus. Kvapnus, švelnus, šildantis, harmoningas, pritrenkiantis, klampios konsistensijos gėrimas. Puikus kaip didestyvas, vakarienės pabaigai, šventės kulminavimui. Dera su brandžiais sūriais, arba įvairiems desertams, ledams paskaninti. Rekomenduojama patiekti atšaldytą. Mirto plačiai naudojamas įvairiems kokteiliams gaminti. Mirto likeris yra Sardinia, Corsica ir Capraia salų nacionalinis gėrimas, tačiau jį gamina ir daugelyje kitų Italijos vietovių. Gamybai naudojamos Mirto uogų veislės yra juodosios, rečiau baltosios. Mirto uogos pasižymį gydomosiomis savybėmis diabetui, bronhitui ir įvairiems kitiems uždegimams šalinti. Daugelyje JAV vietovių Mirto uogų krūmai naudojami gyvatvorės formavimui. Aktorius George’as Clooney mano, kad Mirto yra jaunystės eliksyras 🙂
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.