Aprašymas
Pietro Beconcini vyninė istoja prasidėjo 1950 m. kuomet dabartinio vyndario Leonardo senelis nupirko žemes San Miniato provincijoje, esančioje Toskanos šiaurinėje dalyje. Nuo 1997 Leonardo Beconcini kartu su savo bedražyge Eva Bellagamba pasiaukodami puoselėja vyninės veiklą. Restrukturizuojami seni vynuogynai, tinkamai parenkami Sangiovese klonai, naudojamos Colorino, Canaiolo, Ciliegiolo, Malvasia Nera vynuogių veislės ir pagaliau, visiškai atsitiktinai, atrandama Tempranillo! Sakysite kaip tai gali būti? Taip, taip, tai Ispaniška vynuogių veislė Italijoje. Pasirodo, kad kažkas valgydamas atsitiktinai numetė vynuogių kauliukus ir šitaip Toskanoje atsirasdo Tempranillo. Mokslininkų atlikti tyrimai teigia, kad apie 1700 m. vidurį, Ispanų piligrimų šeimos galėjo atsinešti Tempranillo vynmedžio sėklas ir užmegsti šio vynmedžio šaknis “San Miniato” apylinkėse, tiesiai iš “Rioja”. Beje, tik vos keli vyndariai gali tuo pasidžiaugti. Beconcini šeima licenzijuotai atstovauja Biodinaminio ūkininkavimo principus. San Miniato dirvožemis gausus molio, mineralų, tad vynai čia yra išraiškingos rūgšties, aksominių taninų, sultingi ir iš lėto bręstantys. Vynuogės kruopščiai skinamos išskirtinai tik rankomis. Vynuogynai išsidėstę aukštutiniuose šlaituose. Sodinukų tankumas 4000 vnt. / ha. Po 28 dienų malolaktinės fermentacijos, maceracijos su odelėmis betono talpyklose, vynas 18 mėn. brandinamas Slovėniško ąžuolo statinėse, o vėliau dar 8 mėn. buteliuose harmoningam subalansuotumui pasiekti. Grakštus, žemiškas, iškilmingas, pikantiškas, sultingas, minerališkas, tipiškas, švelnios rūgšties, elegantiškų taninų, subalansuoto kūno, su ilgai išliekančiu poskoniu vynas. Pasižymi laukinių vyšnių, kvapniųjų paprikų, žibuoklių, juodųjų pipirų, tabako lapų, dūmo, brandintos odos, lazdyno riešutų kvapais.
Tomas –
🙂