Aprašymas
Pietradolce – moderni ir šiuolaikiška vyninė, įkurta 2005 m. ambicingo, patyrusio vyndario Michele Faro. Dirvožemis – akmenuotas, smėlis, molis, gausus mineralinių elementų. Vynuogės kruopščiai skinamos išskirtinai tik rankomis, iš Solicchiata vietovės, esančios Etna ugnikalnio šiaurinėje dalyje. Vynuogynai išsidėstę aukštutiniuose šlaituose – 800 m. virš jūros lygio. Po 18 dienų malolaktinės fermentacijos, maceracijos, su odelėmis, vynas 3 mėn. brandinamas skrudintose ąžuolo statinėse, harmoningam subalansuotumui pasiekti. Pikantiškas, struktūriškas, manieringas, minerališkas, švelnių taninų, išraiškingos rūgšties, subalansuoto kūno, su ilgai išliekančiu poskoniu vynas. Pasižymi vyšnių, saldžių uogų, rozmarino, marcipano, prinokusių pomidorų, vanilės, šokolado, kerdo riešutų kvapais.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.