Aprašymas
Šiandieną antrosios kartos atstovai tesia gilias Petrussa vyninės įkūrėjo Giuseppe Petrussa tradicijas ir atsidavimą gamtai, bei meilę vynui. Sodinukų tankumas – 4000 vnt. / ha. Likutinis cukrus – 194 gr. / ltr. Šiam vynui pagaminti naudojamios Friuli Colli Orientali regiono, Prepotto Cividale del Friuli komunoje užauginos vynuyogės. Mololaktinė fermentacija, maceracija su odelėmis nerudijančio plieno statinėse, kad išgauti daugiau vaisiškumo, vėliau 24 mėn. brandinamas Prancūziško ąžuolo statinėse. Vynuogių kekės paveiktos Botryčio, dar kitaip – kilmingojo puvinio, pilkojo kekero. Daugiabriaunis, didingas, klampus, labai ryškus, išraškingas, subalansuoto saldumo su gaivia rūgštimi ir ilgai išliekančiu poskoniu vynas. Pasižymi skrudintų persikų, klevų sirupo, susicukravusių figų, bitininko patalpos, arbatmedžio, kardamono, džiovintų obuolių, apelsino žiedų, kavos, medaus korių, muskato riešutų kvapais.
http://www.petrussa.it/Nation_Eng/azienda.htm
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.