Aprašymas
Šiandieną antrosios kartos atstovai tesia gilias Petrussa vyninės įkūrėjo Giuseppe Petrussa tradicijas ir atsidavimą gamtai, bei meilę vynui. 10 dienų malolaktinė fermentacija, maceracija su odelėmis, vėliau 18 mėn. brandinimas Prancūziško ąžuolo statinėse ir 8 mėn. butelyje prieš išleidžiant į rinką. Elegantiškas, jausmingas, prieskoniškas, išraiškingas, kvapnus, aksominių taninų ir ypač subalansuoto kūno vynas. Pasižymi laukinių uogų, trešnių, vyšnių, baltųjų ir juodųjų pipirų, šokolado kvapais. Schioppettino buvo žinoma nuo 1282 m. ir labai madinga iki pat 1800 m. 1860 ją sunaikino filokseros epidemija. Išsigelbėjimas atsirado aštuntojo dešimtmečio pradžioje, kai vyndarys Paolo Rapuzzi įkūrė Ronchi di Cialla vyninę ir savo vynuogynui pradėjo ieškoti vietinių Friulio vynuogių veislių. Geriausia vieta Schioppettino vynuogėms yra Schioppettino di Prepotto DOCG. Savo genetinėmis savybėmis Schioppettino labai panaši į Merlot, Zinfandel, Carmenere vynuogių veisles.
http://www.petrussa.it/Nation_Eng/azienda.htm
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.