Aprašymas
Šiandieną antrosios kartos atstovai tesia gilias Petrussa vyninės įkūrėjo Giuseppe Petrussa tradicijas ir atsidavimą gamtai, bei meilę vynui. Sodinukų tankumas – 4000 – 7000 vnt. / ha. Likutinis cukrus – 5,7 gr. / ltr. Šiam vynui pagaminti naudojamios Friuli Colli Orientali regiono, Prepotto Cividale del Friuli komunoje užauginos vynuyogės. Mololaktinė fermentacija, maceracija su odelėmis nerudijančio plieno statinėse, kad išgauti daugiau vaisiškumo. Aromatingas, vaisiškas, švelnaus kūno, su lengvai išreikta rūgštimi, lgai išliekančio poskonio vynas. Pasižymi jazminų, mangolijų, lauko gėlių, obuolių, citrusinių vaisių kvapais. Pinot Bianco, arba dar kitaip Austrijoje, ar Vokietijoje vadinama Weissburgunder. Beje, pasitako gerų vynų ir iš Elzaso. Vynai labai gaivūs, redukuoto stiliaus ir neskirti ilgai brandinti ąžuole ar butelyje.
http://www.petrussa.it/Nation_Eng/azienda.htm
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.