Aprašymas
1901 m. Gaspare Paruss nupirko pirmajį vynuogyną Mariondino apylinkėje Castiglione Falletto provincijoje. Vėliau Rovella vynuogynas Bussia apylinkėje. Šiandien Parusso vyninei priklauso 28 ha puikių vynuogynų Monforte d’Alba ir Castiglione Falletto provincijose. Parusso šeima iki dabar dirba su didžiule aistra, atsidavimu, nuolatiniu noru tobulėti, eksperimentuoti, o t.p. tęsia gilias savo protėvių tradicijas. Jau nuo 1787 m. istoriniuose šaltiniuose bylojama apie klasikinio putojančio gamybos būdo naudojimą Piemonte ir be abejonės iš regionui būdingos Nebbiolo vynuogės. Antrinė fermentacija su mielėmis – 36 mėnesiai. Gaivus, švelnus, kremiškas, aromatingas, gaivios rūgšties, subalansuoto kūno su ilgai išliekančiu poskoniu vynas. Pasižymi abrikosų, braškių, aviečių, žemuogių, rožių, lauko gėlių kvapais.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.