Aprašymas
1901 m. Gaspare Paruss nupirko pirmajį vynuogyną Mariondino apylinkėje Castiglione Falletto provincijoje. Vėliau Rovella vynuogynas Bussia apylinkėje. Šiandien Parusso vyninei priklauso 28 ha puikių vynuogynų Monforte d’Alba ir Castiglione Falletto provincijose. Parusso šeima iki dabar dirba su didžiule aistra, atsidavimu, nuolatiniu noru tobulėti, eksperimentuoti, o t.p. tęsia gilias savo protėvių tradicijas. Etichetta Blue pagamintas pasitelkiant trijų, ypač garsių apylinkių žaliava, (Bussia, Mariondino ir Mosconi.). Tokią kombinaciją Robert Parker įvertino – 93 balais. Dar svarbu paminėti, jog šis vynas buvo išleistas tik tris kartus: 2002 m., 2005 m., 2014 m. Vynuogės kruopščiai skinamos išskirtinai tik rankomis. Po malolaktinės fermentacijos, maceracijos su odelėmis, nenaudojant sulfitų, vynas 18 mėn. kartu su mielėmis brandinamas mažose ąžuolo statinėse, o vėliau dar buteliuose, harmoningam subalansuotumui pasiekti. Daugiabriaunis, išraiškingas, rafinuotas, turtingas, prieskoniškas, salsvų ir aksominių taninų, subalansuoto kūno su ilgai išliekančiu poskoniu vynas. Pasižymi vaisių, gėlių, gervuogių, vyšnių, prieskonių, juodųjų pipirų, imbiero, šokolado, skrudintų lazdyno riešutų, miško paklotės kvapais.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.