Aprašymas
Casa Paladin grupės vyno darykla įkurta 1962 m. Motta di Livenza mieste netoli Treviso. Vynuogynai topografiškai palankiai išsidėstę Venecijos provincijoje Annone Veneto, Lison-Pramaggiore teritorijose. Dirvožemis – kalkingas, molingas. Vynuogynai išsidėstę 450 m. virš jūros lygio. Šiam vynui pagaminti naudojamos prieš tai fermentuotų vynų vynuogių “Valpolicella” ir “Amarone” odelės ir mielių likučiai. Po pirmosios maceracijos su odelėmis, reguliari „Valpolicella“ misa antrą kartą maceruojama kartu su minėtomis „Amarone“ vynuogių išspaudomis ir paliekama nusiraminimui apie 15 – 20 dienų. Tada “Ripasso” mišinys 18 mėnesių bręsta didelėse Slovėniško ąžuolo statinėse, optimaliai brandai pasiekti. Toks vyno gamybos metodas palieka papildomo sodrumo, kompleksiškumo pėdsakus, todėl dažnai “Ripasso” vadinamas mažąja “Amarone“. Pilnas, rafinuotas, turtingas, kvapnus, prieskoniškas, salsvai aksominių taninų, subalansuoto kūno su ilgai išliekančiu poskoniu vynas. Pasižymi juodųjų serbentų, gervuogių, slyvų, prieskonių, džiovintų gėlių, žolelių, šokolado, dūmo, skrudintų migdolų riešutų, miško paklotės kvapais.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.