Aprašymas
1984 Salvatore Di Gaetano įkūrė Firriato vyninę, esančią Trapani provincijoje. Atkakliai siekdamas aukšto vyno kokybės ir išsaugodamas vietinio ūkininkavimo autentiškumą, vyndarys naudoja vietines vynuogių veisles, tokias kaip: Catarrato, Grillo, Zbibbo, Moscato Bianco, Nero d’Avola, Nerello Mascalese ir Europietiškas: Chardonnay, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon. Ilgainiaui vynuogynai paplito po visą Siciliją apimdami: Calamoni di Favignana, Baglio Soria, Dagala Borromeo, Pianoro Cuddia, Borgo Guarini apylinkes esančias vakaruose ir Cavanera Etna – rytuose. Svarbu ir tai, kad pateikiama nemažai senų vynmedžių vynų, o taip pat, sertifikuotų, Biodinaminių vynų. Vynuogės kruopščiai skinamos išskirtinai tik rankomis, iš vynuogyynų esančių Baglio Sorìa apylinkėse. Vynuogynai išsidėstę šlaituose – 200 m. virš jūros lygio. Sodinukų tankumas – 5200 vnt. / ha. Po 14 dienų malolaktinės fermentacijos, maceracijos, su odelėmis nerudijančio plieno statinėse, vynas 9 mėn. brandinamas skrudinto Prancūziško ąžuolo statinėse, vėliau 3 mėn. buteliuose, harmoningam subalansuotumui pasiekti. Subtilus, vaisiškas, gilus, jaunatviškas, harmoningas, prieskoniškas, išraiškingų taninų, subalansuoto kūno, su ilgai išliekančiu poskoniu vynas. Pasižymi raudonųjų vaisių, gervuogių, slyvų, miško uogų, kvapniųjų prieskonių, skrudintų riešutų kvapais.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.