Aprašymas
1984 Salvatore Di Gaetano įkūrė Firriato vyninę, esančią Trapani provincijoje. Atkakliai siekdamas aukšto vyno kokybės ir išsaugodamas vietinio ūkininkavimo autentiškumą, vyndarys naudoja vietines vynuogių veisles, tokias kaip: Catarrato, Grillo, Zbibbo, Moscato Bianco, Nero d’Avola, Nerello Mascalese ir Europietiškas: Chardonnay, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon. Ilgainiaui vynuogynai paplito po visą Siciliją apimdami: Calamoni di Favignana, Baglio Soria, Dagala Borromeo, Pianoro Cuddia, Borgo Guarini apylinkes esančias vakaruose ir Cavanera Etna – rytuose. Svarbu ir tai, kad pateikiama nemažai senų vynmedžių vynų, o taip pat, sertifikuotų, Biodinaminių vynų. Vynuogės kruopščiai skinamos išskirtinai tik rankomis, iš vynuogyynų esančių Borgo Guarini apylinkėse. Vynuogynai išsidėstę šlaituose – 300 m. virš jūros lygio. Sodinukų tankumas – 5000 – 5500 vnt. / ha. Po 14 dienų malolaktinės fermentacijos, maceracijos, su odelėmis nerudijančio plieno statinėse, vynas 12 mėn. brandinamas Prancūziško ąžuolo statinėse, vėliau 6 mėn. buteliuose, harmoningam subalansuotumui pasiekti. Patvarus, harmonigas, grakštus, pilnas, kvapnus, daugiabriaunis, išraiškingų taninų, tvirto kūno, su ilgai išliekančiu poskoniu vynas. Pasižymi juodųjų vyšnių, džiovintų slyvų, gervuogių, juodųjų serbentų, šilkmedžio, saldžių prieskonių, vanilės, rabarbarų, tabako lapų, juodojo šokolado, dūmo, migdolo riešutų kvapais.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.