Aprašymas
1984 Salvatore Di Gaetano įkūrė Firriato vyninę, esančią Trapani provincijoje. Atkakliai siekdamas aukšto vyno kokybės ir išsaugodamas vietinio ūkininkavimo autentiškumą, vyndarys naudoja vietines vynuogių veisles, tokias kaip: Catarrato, Grillo, Zbibbo, Moscato Bianco, Nero d’Avola, Nerello Mascalese ir Europietiškas: Chardonnay, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon. Ilgainiaui vynuogynai paplito po visą Siciliją apimdami: Calamoni di Favignana, Baglio Soria, Dagala Borromeo, Pianoro Cuddia, Borgo Guarini apylinkes esančias vakaruose ir Cavanera Etna – rytuose. Svarbu ir tai, kad pateikiama nemažai senų vynmedžių vynų, o taip pat, sertifikuotų, Biodinaminių vynų. Neišimtis ir grapa. Ši yra švelni, minkšta, netradicinė, kvapni, Giovane stiliaus grapa pagaminta iš keturių vietinių Sicilijos vynuogių: Grillo, Catarratto, Carricante, Zibibbo, būtent tai ir atsipindi sąvoka – Quarter. Viename iš daugybės pasakojimų teigiama, kad šį tradicinį italų gėrimą sukūręs Enrico iš Friulio 1451 m. Grapa – distiliuotas alkoholinis gėrimas (spiritas) iš vynuogių išspaudų. gaminamas Italijoje, gimtinė yra “Basano del Grapos” miestas. Stiprumas 40-50% alkoholio. Po distiliacijos gauto gėrimo stiprumas siekia 80 procentų, po redukcijos iki 39-55 laipsnių stiprumo.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.