Aprašymas
1984 Salvatore Di Gaetano įkūrė Firriato vyninę, esančią Trapani provincijoje. Atkakliai siekdamas aukšto vyno kokybės ir išsaugodamas vietinio ūkininkavimo autentiškumą, vyndarys naudoja vietines vynuogių veisles, tokias kaip: Catarrato, Grillo, Zbibbo, Moscato Bianco, Nero d’Avola, Nerello Mascalese ir Europietiškas: Chardonnay, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon. Ilgainiaui vynuogynai paplito po visą Siciliją apimdami: Calamoni di Favignana, Baglio Soria, Dagala Borromeo, Pianoro Cuddia, Borgo Guarini apylinkes esančias vakaruose ir Cavanera Etna – rytuose. Svarbu ir tai, kad pateikiama nemažai senų vynmedžių vynų, o taip pat, sertifikuotų, Biodinaminių vynų. Vynuogės kruopščiai skinamos išskirtinai tik rankomis, iš vynuogyynų esančių Baglio Sorìa apylinkėse. Vynuogynai išsidėstę šlaituose – 250 m. virš jūros lygio. Sodinukų tankumas – 4200 vnt. / ha. Po 8 dienų malolaktinės fermentacijos, maceracijos, su odelėmis nerudijančio plieno statinėse, vynas 3 mėn. brandinamas Prancūziško ąžuolo statinėse, vėliau 2 mėn. buteliuose, harmoningam subalansuotumui pasiekti. Stebinantis, tvirtas, uogiškas, kompleksiškas, išraiškingų taninų, subalansuoto kūno, su ilgai išliekančiu poskoniu vynas. Pasižymi mėlynių, juodųjų serbentų, gėlių, šokolado, vanilės, eukalipto, sakų, anyžiaus, juodųjų pipirų, kardamono, skrudintų lazdyno riešutų kvapais.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.