Aprašymas
Gavino Sanna yra verslininkas, pardavęs didelį, savo pastngomis, sukauptą kapitalą Milano mieste ir grįžęs į savo gimtąją Sardinia, įsteigia labai modernią vyninę esančią Sulcis miestelyje, salos pietvakariuose. Nuo 2008 m. Cantina Mesa Sant’ Anna Arresi Ci vyninei vadovauja jaunas vyndarys Stefano Cova. Ir jam puikiai sekasi, nes jis sugeba tinkamai įvertinti motinos žemės dosnumą, rūpestingos gamtos turtą, saulę, vėją, dangų, viduržemio jūros dvelksmą ir kitas neįkainojamai svarbias vertybes telpančias į vieną savoką – Terroir. Dirvožemis – jūros sąnašų, smėlio, gausus kalkių. Vynuogės kruopščiai skinamos išskirtinai tik rankomis iš vynuogynų, esančių Usini apylinkėse. Po 14 dienų malolaktinės fermentacijos, maceracijos su odelėmis, vynas 9 mėn. brandinamas didelėse 500 L. Slovėniško ąžuolo statinėse, o vėliau dar 2 mėn. buteliuose, harmoningam subalansuotumui pasiekti. Gyvuliškas, uogiškas, geležingas, daugiabriaunis, kvapnus, išraiškingų taninų, subalansuoto kūno su ilgai išliekančiu poskoniu vynas. Pasižymi sunokusių vaisių, džiovintų datulių, rūkytų slyvų, tabako lapų, šokolado, balzamiko, kvapniųjų pipirų, odos, rūkyto kumpio, dūmo, skrudintų lazdyno riešutų, žemiškais kvapais.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.