Aprašymas
Walterio Contato vyndarys, kilęs iš Milano 1967 m. įkūrė vyninę, kuri iki dabar, atstovaujama naujos kartos vyndarių, yra tikras Lugana regiono pasididžiavimas. Vynuogės rankomis nuskinamos paskutinėmis Spalio savaitėmis ir 2 mėn. paliekamos džiūti mažose dėžėse, kontroliuojamos drėgmės kambaryje. Tokiam metodui pavadinti, yra net nevienas terminas: Appassimento, Sforzato, Rinforzo. Lygiai taip, gaminami ir visų puikiai žinomi vynai kaip: Amarone, Ripasso, Recioto. Po malolaktinės fermentacijos ir maceracijos su odelėmis, nerudijančio plieno statinėse, vynas 24 mėn. brandinamas Prancūziško ąžuolo statinėse. Vėliau 6 mėn. brandinamas buteliuose, harmonijai pasiekti. Išraiškingas, klampus, harakteringas, koncentruotas, kompleksiškas, tvirtų ir uogiškų taninų, subalansuoto kūno su ypač ilgai išliekančiu poskoniu vynas. Pasižymi juodųjų serbentų uogienės, džiovintų slyvų, lauro lapų, grafito, vytinto kumpio, miško paklotės, žemiškais kvapais.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.