Aprašymas
Bortolusso vyno darykla yra įsikūrusi Friuli Venezia Giulia regione Carlino rajone. 8 – 12 dienų fermentacija, maceracija su odelėmis didelėse 500 l. Prancūziško ąžuolo statinėse, vėliau 12 mėn. brandinimas Prancūziško ąžuolo statinėse ir 4 mėn. butelyje prieš išleidžiant į rinką. Daugiabriaunis, manieringas, kvapnus, vidutiniškų taninų ir subalansuoto kūno vynas. Pasižymi juodųjų serbentų, trešnių, pipirų, akvarelės, šokolado kvapais. Schioppettino buvo žinoma nuo 1282 m. ir labai madinga iki pat 1800 m. 1860 ją sunaikino filokseros epidemija. Išsigelbėjimas atsirado aštuntojo dešimtmečio pradžioje, kai vyndarys Paolo Rapuzzi įkūrė Ronchi di Cialla vyninę ir savo vynuogynui pradėjo ieškoti vietinių Friulio vynuogių veislių. Geriausia vieta Schioppettino vynuogėms yra Schioppettino di Prepotto DOCG. Savo genetinėmis savybėmis Schioppettino labai panaši į Merlot, Zinfandel, Carmenere vynuogių veisles.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.