Aprašymas
1761 m. Bartolomeo Borgogno įkurta vyninė tituluojama viena iš garsiausių prestižinio Barolo vyno ambasadorių. Ypatingas dėmesys Lanhe žemėse išsidėsčiusiems išskirtiniams vynuogynams, tokiems kaip: Liste, Fossati, San Pietro delle Viole, Bricco Bompè, Cannubi, Vigna Scaldapulce, taip pat meilės gamtai, ūkininkavimo principams, vyno gamybai. Vyndarys puikiai reprezentuoja ne tik Nebiolo vynuogių plačią gamą, bet ir Dolcetto, Barbera, Freisa, o taip pat baltųjų, tokių kaip: Timorasso, Riesling Renano veisles. Vynuogės skinamos išskirtinai tik rankomis. Dirvožemis – molingas kalkakmenis, molis, mergelis, smėlis. Fossati vynuogynas išsidėstęs aukštutiniuose šlaituose ir svyruoja 290 – 500 m. virš jūros lygio aukštyje. Sodinukų tankumas – 4000 vnt. / ha. Po 12 dienų spontaninės, malolaktinės fermentacijos, 40 dienų vykdoma maceracija su odelėmis betoninėse kiaušinio formos talpyklose. Vėliau vynas 48 mėn. brandinamas 4500 l slovėniško ąžuolo statinėse ir 6 m. buteliuose harmoningam subalansuotumui pasiekti. Dėl minėtų charakteristikų, vynas turi labai ilgą potencialą bręsti butelyje, tik žinoma, tam tinkamoje aplinkoje ir temperatūroje. Gyvybingas, atkaklus, elegantiškas, turtingas, kvapnus, manieringas, struktūriškas, šilkinių ir tuo pačiu, traškių taninų, subalansuoto kūno, su ypač ilgai išliekančiu poskoniu vynas. Pasižymi raudonųjų vaisių, laukinių trešnių, vyšnių uogienės, miško gėlių, prieskonių, šokolado, anyžių, mėtų arbatos, rozmarino, skrudintų migdolų riešutų, žemiškais kvapais.
2016 metų Barolo vynai pripažįstami geriausi ne tik šio dešimtmečio vynai, bet ir vieni geriausių visoje Barolo vynmečių istorijoje.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.