Aprašymas
1761 m. Bartolomeo Borgogno įkurta vyninė kuri tituluojama kaip viena iš garsiausių prestižinio Barolo vyno ambasadorių. Ypatingas dėmesys išskirtiniams vynuogynams Lanhe žemėse, tokiems kaip: Liste, Fossati, San Pietro delle Viole, Bricco Bompè, Cannubi, Vigna Scaldapulce, taip pat meilės gamtai, ūkininkavimo principams, vyno gamybai. Vyndarys puikiai reprezentuoja ne tik Nebiolo vynuogių plačią gamą, bet ir Dolcetto, Barbera, Freisa, o taip pat baltųjų, tokių kaip: Timorasso, Riesling Renano veisles. Vynuogės skinamos išskirtinai tik rankomis. Dirvožemis – molingas kalkakmenis, smėlis. Cannubi vynuogynas išsidėstęs aukštutiniuose šlaituose 290 – 320 m. virš jūros lygio. Tai vienas prestiziškiausių ir seniausių vynuogynų, kuris istoriniuose šaltiniuose minimas nuo pat 1700 m. Sodinukų tankumas – 4000 vnt. / ha. Po 12 dienų malolaktinės fermentacijos, 40 – 50 dienų vykdoma maceracija su odelėmis betoninėse kiaušinio formos talpyklose. Vėliau vynas 48 mėn. brandinamas 4500 L. Slovėniško ąžuolo statinėse ir 6 m. buteliuose, harmoningam subalansuotumui pasiekti. Dėl minėtų harakteristikų, turi labai ilgą potencialą bręsti butelyje, tik žinoma, tam tinkamoje aplinkoje ir temperatūroje. Iškilmingas, brandus, išraiškingas, prestižinis, šildantis, solidus, daugiabriaunis, kompleksiškas, uogiškas, prieskoniškas, šilkinių taninų, subalansuoto kūno su ypač ilgai išliekančiu poskoniu vynas. Pasižymi raudonųjų vaisių, vyšnių, prieskonių, šokolado, tabako lapų, miško paklotės kvapais.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.