Aprašymas
BISOL 1542 vyndarių šeimą atstovauja 21 kartos atstovai. Didžiausia vyndario vertybė – topografiškai palankiai išsidėstę vynuogynai, aukštose 300 m. virš jūros lygio Conegliano ir Valdobbiadene Superiore DOC zonų kalvose. Likutinis cukrus – 6.5 gr. / ltr. Minkštas, subalansuotas, švarus, ryškus, elegantiškas, išraiškingos rūgšties putojantis vynas. Dominuoja rožių žiedlapių, lauko gėllių, pakalnučių, miško uogų, obuolių, citrusinių vaisių kvapai. Ilgai lauktas sprendimas, priimtas vyno komiteto prezidento Stefano Zanette, leisti rožinio “Prosecco” putojančio vyno gamybą. Tai yra oficialiai patvirtinta Italijos žemės ūkio, maisto ir miškininkystės ministerijos. Reglamentas byloja apie: “Pinot Nero” vynuogių veislės naudojimą 15% mišinio ribose, “Brut Nature“ ir “Extra Dry” stilistikos opcijas, kalbant apie likutinio cukraus proporcijas, o t.p. nėra blogai, kad privalomai “Millesimato“, kas reiškia – nurodyto vynmečio mažiausiai 85% žaliavos turi būti iš nurodyto derliaus.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.