Aprašymas
Graci vyninė 2004 m. yra įsikūrusi šiauriniame Etna kalno šlaite. Vyndarys laikosi regionui būdingų ūkininkavimo principų ir tradicijų. Čia vynas gaminamas kelis tūkstančius metų. Naudojamos tik vietinės, regionui būdingos vynuogių veislės. Dirvožemis – vulkaninės kilmės, smėlis, kalkės, geležis, gausus azoto. Vynuogės kruopščiai skinamos išskirtinai tik rankomis, iš vynuogynų, esančių Passopisciaro provincijoje. Vynuogynai išsidėstę aukštutiniuose šlaituose – 600 – 700 m. virš jūros lygio. Sodinukų tankumas – 6000 – 10000 vnt. / ha. Po 20 dienų malolaktinės fermentacijos, maceracijos, be pridėtinių mielių, su odelėmis, vynas 18 mėn. brandinamas betono talpyklose ir didelėse Slovėniško ąžuolo statinėse, harmoningam subalansuotumui pasiekti. Jaudinantis, manieringas, sultingas, daugialypis, atkaklus, pikantiškas, minerališkas, gaivus, traškių taninų, subalansuoto kūno, su ilgai išliekančiu poskoniu vynas. Pasižymi braškių, raudonųjų apelsinų, sunokusių vyšnių, baltųjų pipirų, saldžių prieskonių, paprikos, skrudintų lazdynų riešutų kvapais.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.